28 Eylül 2020 Pazartesi

Hukuk Alanında Kaynak Kitaplar



Hukuk Kitapları


Hukuk okuması ve anlaşılması zor bir daldır. Kitapları kaynakları anlamında oldukça kalın olan bu eserler her hukukçunun mutlaka okuması gereken eserler arasında yer almaktadır. Hem gelişim için hem de ders kitabı olarak okunabilecek aynı zamanda avukat, hâkim ve savcı mesleklerinden birini seçecekler için gerekli olan eserler çok fazladır.


Anayasa Hukukuna Giriş - Kemal Gözler

 

Anayasa hukuku dalında yazılan en iyi kitaplar arasında gösterilen Prof. Dr. Kemal Gözler tarafından kaleme alınmış bir eserdir. Ülke çapında tüm siyaset ve uluslararası ilişkiler aynı zamanda hukuk alanlarında eğitim alan tüm öğrencilerin mutlaka okuması gereken kitap olacak nitelikte bir eser olarak kabul görmüştür. 


Sosyal Güvenlik Hukuku - Refik Korkusuz ve Suat Uğur

 

Sosyal güvenlik hukuku dersi için Prof. Dr. Refik Korkusuz ve Doç. Dr. Suat Uğur tarafından kaleme alınan bu kitap, Karşılıksız yardımlar ve hizmetler, sosyal güvenliğe genel olarak bakış, Mevzuatımızda sosyal güvenlik, Türkiye’de Bireysel emeklilik sistemi ve İşsizlik Sigortası gibi birçok konuyu ele almıştır. Aynı zamanda kitap içerisinde oldukça kalıcı ve yararlı bilgiler yer alır.


Türk Anayasa Hukuku Mevzuatı - Erdal Abdulhakimoğulları

 

Doç.Dr Erdal Abdulhakimoğulları tarafından kısa süre içerisinde yazılmakta olan Türk Anayasa Hukuku mevzuatı, her okulda okutulması gereken kitaplardan biridir. Aynı zamanda yenilenmiş ve 2006 yılından bu yana güncelleme ve tekrardan kontrolleri yapılarak 5. Baskısı raflarda yerini almıştır.


Psikolojik Danışmada Etik ve Hukuk - Aynur Eren Gümüş ve Mustafa Alper Gümüş

 

Prof. Dr. Mustafa Alper Gümüş ve Doç. Dr. Aynur Eren Gümüş tarafından hazırlanmış olan bu kitap tüm lisans ve lisansüstü düzeyde ders kitabı olarak okutulmaktadır. Aynı zamanda bu amaçlanarak hazırlanmış bir eser olduğundan birçok eğitmen tarafından da okullarda okutulmak üzere tavsiye edilmektedir. Kitap içerisinde Meslek etik kuralları, Yaptırım gücü birçok konudan tek tek bahsedilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder